Grindvloer.nl | Kunststof gebonden vloerenTroffelvloerentroffelvloer toiletgroep

Een troffelvloer (ook wel mortelvloer genoemd) is een vloer waarbij gebruik wordt gemaakt van heel fijn gekleurd zand, en wordt net zoals bij grindvloeren vermengd met een 2 componenten epoxy hars.

 

Een troffelvloer wordt standaard altijd afgewerkt met een epoxy dichtzetlaag, zodat de troffelvloer volledig vloeistofdicht wordt.

Afhankelijk van de toepassing van de troffelvloer wordt vaak geadviseerd de troffelvloer extra af te werken met een speciale matcoating die een hoge mate van UV bescherming biedt, en een optisch mooier eindresultaat geeft.

Daar waar veelvuldige waterbelasting is op de troffelvloer, wordt vaak weer een andere toplaag geadviseerd omdat de standaard epoxylaag op den duur kan gaan "verzepen". 

Verzeping zorgt aantasting van de toplaag en witte vlekken in de troffelvloer, waarna bacterieën zwarte vlekken zullen veroorzaken met loslaten van de korrels als gevolg.

De mogelijkheid bestaat om deze toplagen te voorzien van een bepaalde mate van antislip.

 

Sanitaire holle plinten

 

holle plint troffelvloerDoor gelijktijdig met het smeren van de troffelvloer sanitaire holle plinten op de wanden mee te smeren, krijgt u een vloer die voldoet aan strenge hygiëne eisen van o.a. de voedsel en warenwet.

 

Zeker ook bij sanitaire ruimtes zoals toiletgroepen, doucheruimtes en kleedruimtes hebben holle plinten grote voordelen doordat vuil water etc. niet tussen de wand-vloeraansluiting kan komen.

 

Toepassingen troffelvloer

 

Troffelvloeren waren oorspronkelijk bedoeld voor werkvloeren die een hoge druksterkte konden verdragen.

Door de vele kleurmogelijkheden en het gemak in onderhoud wordt de troffelvloer inmiddels ook veelvuldig toegepast in:

  • woonkamer
  • kantoor
  • kleedruimte
  • doucheruimte
  • toiletten
  • keuken en kantine

 

Zeker in toiletgroepen hebben deze troffelvloeren zich inmiddels bewezen.

Meestal liggen hier nog tegels. Vaak zijn de voegen van de tegels na verloop van tijd verzadigd met oude urineresten. Veelal hangt er daarom een penetrante geur op scholen en gebouwen waar veel mensen gebruik maken van toiletten.

 

Als een troffelvloer voorzien wordt van een goede extra toplaag, zal er geen indringing van urineresten zijn. Bij regelmatig schoonmaken van de troffelvloeren, zal de penetrante geur dan ook tot het verleden behoren.