Grindvloer.nl | Kunststof gebonden vloerenMarmerkorrelvloermarmerkorrelvloer kunststofvloer

Een marmerkorrelvloer is een soortgelijke vloer als een siergrindvloer.

 

Het verschil zit in de soort korrels. Bij een grindvloer wordt er om de korrel heen gekleurd. Bij een marmerkorrelvloer is dat niet nodig. Marmerkorrels worden uit groeves gegraven. Deze worden gezeefd op maat en getrommeld om de scherpe kanten te verwijderen.

 

Marmerkorrels zijn echter zachter dan grindkorrels en zijn daarom minder goed bestand tegen zware belasting.

Sommige leveranciers leveren de korrels zo af, betere leveranciers brengen eerst een transparante polyurethaan coating aan om de korrel te verharden, de verwerkbaarheid te verbeteren en de UV bestendigheid te verbeteren.

 

Als de vloer gelegd wordt, worden de korrels vermengd met kunsthars en handmatig egaal over de vloer verspreid en glad gesmeerd, met de korrels zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Ook een marmerkorrelvloer kan afgewerkt worden met een seallaag en extra aflaklaag. Voor meer informatie hierover kijkt u onder het hoofdje Grindvloer afwerklagen.

 

De voordelen van een marmerkorrelvloer ten opzichte van een marmeren tegelvloer is dat er geen vlekken in de korrels kunnen trekken omdat deze rondom in de kunsthars zitten. Bij marmeren tegels komt het maar al te vaak voor dat er vlekken in het ietwat poreuze marmer trekt, waardoor vlekken niet of nauwelijks te verwijderen zijn. Daarnaast is een marmerkorrelvloer geheel naadloos, wat voor een ruimtelijk effect zorgt.

marmerkorrelvloer kleur Buccia MC 0122