Grindvloer.nl | Kunststof gebonden vloerenSiergrindvloerenGrindvloer kantoor

Een siergrindvloer bestaat uit vele naturel of gekleurde grindkorrels die met een kunsthars tot een geheel wordt verbonden.

 

De meest gebruikte korrelmaat is 2 tot 3 mm.

De volgende korrelmaten kunnen echter ook worden geleverd:

1 tot 2 mm, 3 tot 4 mm en 4 tot 6 mm.

 

De dikte van een siergrindvloer behoort ongeveer 2,5 keer de korrelgrootte te zijn. Bij de standaard korrelmaat van 2 tot 3 mm zal de vloer dus ongeveer 8 mm dik worden.

 

grindvloer bedrijfEen grindvloer word als een naadloos korreltapijt gelegd en is er in vele verschillende kleuren. Onder het hoofdje grindvloer kleuren vindt u de standaardkleurencollectie. Er zijn echter veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld door de kleuren onderling te mengen. Daarnaast is het mogelijk om een specifieke kleur te laten maken (bijvoorbeeld een RAL kleur), uiteraard is hier wel een meerprijs aan verbonden.

Ook zijn er speciale metallic kleuren te leveren, wat een hele bijzondere uitstraling aan uw grindvloer geeft.

 

Een siergrindvloer neemt door zijn structuur goed de omgevingstemperatuur op, en houdt deze langdurig vast. Hierdoor voelt een siergrindvloer, in tegenstelling met andere harde vloerbedekkingen, relatief warm en behaaglijk aan. Ook is een siergrindvloer uitermate geschikt om op een vloer met vloerverwarming aan te brengen, wat een bijzonder wooncomfort oplevert.

 

Een basis grindvloer bestaat uit een goede voorbereiding, de juiste hechtprimer en een vakkundig aangebracht en goed opgebouwd siergrind-systeem met het juiste percentage bindmiddelen en duurzaam gekleurde grindkorrels. (Meer hierover onder het hoofdje kwaliteit).